Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-09@09:54:48 GMT

برگزاری راهپیمایی ارامنه مقابل سفارت ترکیه در تهران

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۲۹۷۰۰

برگزاری راهپیمایی ارامنه مقابل سفارت ترکیه در تهران

در سالروز نسل‌کشی ارامنه توسط دولت عثمانی در سال ۱۹۱۵ مقابل سفارت ترکیه برگزار شد.

خبرگزاری فارس: در سالروز نسل‌کشی ارامنه توسط دولت عثمانی در سال ۱۹۱۵ مقابل سفارت ترکیه برگزار شد.   راهپیمایی ۲۴ آوریل ارامنه صبح امروز (سه‌شنبه ۴ اردیبهشت) در سالروز نسل کشی ارامنه توسط دولت عثمانی در سال ۱۹۱۵ مقابل سفارت ترکیه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


راهپیمایان ضمن سر دادن شعارهابی علیه دولت ترکیه خواستار پس دادن سرزمین خود آناتولی شرقی توسط کشور ترکیه شدند.

این راهپیمایی فارغ از موضوعات سیاسی از قبیل: استعفای نخست وزیر ارمنستان برگزار شد و تنها به مطالبات تاریخی تمرکز داشت.

همچنین در پایان این مراسم قطعنامه‌ای در محکومیت قتل عام و نسل کشی ارامنه در سال ۱۹۱۵ که موجب از بین رفتن ۲ سوم ارامنه منطقه ارمنستان غربی و از بین رفتن ۴۰۰۰ کارخانه، کلیسا و مدرسه شد قرائت شد. لینک کوتاه خبر: farda.fr/003NaZ

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۲۹۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) جنجال تبدیل کلیسای تاریخی به مسجد به دستور اردوغان

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه روز دوشنبه یک کلیسای دوران بیزانس در استانبول را به‌عنوان یک مسجد افتتاح کرد.

به گزارش فرارو، این اقدام دولت ترکیه که انتقاد یونان را به دنبال داشت، پس از ۴ سال از بازگشایی مسجد ایاصوفیه که پیش از آن ابتدا کلیسا و سپس موزه شده بود، انجام شده است.

ترکیه در سال ۲۰۲۰ طرح تبدیل کلیسای تاریخی «خورا» به مسجد را آغاز کرد. این کلیسا که به «کاریه» نیز معروف است در دوران عثمانی به مسجد و در سال ۱۹۴۵ توسط شورای وزیران ترکیه به موزه تبدیل شد.

اگرچه طرح بازگشایی مسجد کاریه در سال ۲۰۲۰ آغاز شد، اما این اتفاق برای تکمیل کار مرمت این بنا تا به امروز به تعویق افتاده بود.

تغییر کاربری دو بنای تاریخی ایاصوفیه و خورا به مسجد اگرچه با استقبال مسلمانان ترکیه همراه شد، اما یونان و برخی از کشور‌ها با انتقاد از این اقدام دولت ترکیه، از این کشور خواستند از بنا‌های تاریخی مهم دوران بیزانس محافظت کند. دو بنای تاریخی ایاصوفیه و چورا در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده‌اند.

اردوغان از طریق ویدئوکنفرانس در مراسم بازگشایی این مسجد شرکت کرده بود.

بنای تاریخی خورا که در نزدیکی دیوار‌های باستانی استانبول قرار دارد، به‌خاطر کاشی‌کاری و نقاشی‌های دیواری خود که قدمت آن‌ها به قرن چهارم پس از میلاد می‌رسد، مشهور است.

برخی از تحلیلگران سیاسی بر این نظرند که دولت اردغان با تغییر کاربری دو بنای تاریخی ایاصوفیه و خورا به مسجد در تلاش بوده است تا پایگاه هواداران محافظه‌کار و مذهبی حزب حاکم ترکیه را در بحبوحه رکود اقتصادی در این کشور تقویت کند.

گفته می‌شود که به‌هنگام بازگشایی مسجد ایاصوفیه در استانبول، حدود ۳۵۰ هزار نمازگزار برای شرکت در نماز جمعه در این بنا و اطراف آن حاضر شده بودند.

دیگر خبرها

  • برگزاری کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و ترکیه ماه آینده
  • وقتی اصفهان بهشت ارامنه بود!
  • اجلاسیه شهدای هنرمند استان تهران به میزبانی ری برگزار می شود
  • ترکیه 3 رزمایش بزرگ نظامی برگزار می کند
  • (ویدئو) جنجال تبدیل کلیسای تاریخی به مسجد به دستور اردوغان
  • شی در صربستان: هرگز بمباران سفارت چین در بلگراد توسط آمریکا را فراموش نمی‌کنیم
  • برگزاری اجلاس گروه کاری دریای خزر در تهران
  • رئیس‌جمهور: ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند/حمله به سفارت ایران نشان دهنده استیصال رژیم صهیونیستی بود
  • جزئیات برگزاری مراسم سالروز عملیات «بازی دراز» اعلام شد
  • برگزاری هفتمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های تهران و روسیه