Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشاور امور آموزشی سفارت ترکیه در ایران از درخواست رسمی این کشور برای تاسیس رشته زبان و ادبیات ترکی در دانشگاه تهران خبر داد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سفیر ترکیه در ایران با محمود نیلی احمد آبادی، رئیس دانشگاه تهران ملاقات کرد.   طی این ملاقات سفیر ترکیه به صورت رسمی درخواست راه اندازی کرسی زبان و ادبیات ترکی استانبولی در دانشگاه تهران را به رئیس این دانشگاه  داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته مشاور امور آموزشی سفارت ترکیه در تهران این درخواست در مرحله بررسی بوده و سفارت ترکیه نیز برای نیل به این هدف به فعالیت خود ادامه خواهد داد.   اولین کرسی زبان و ادبیات فارسی در دانشکده زبان، تاریخ و جغرافیای دانشگاه آنکارا ایجاد شده است. دانشکده زبان دانشگاه آنکارا در سال ۱۹۳۵ تأسیس شده و کرسی زبان و ادبیات فارسی این دانشگاه یکی از نخستین کرسی‌های زبان و ادبیات در این دانشکده است.

رشته زبان و ادبیات فارسی این دانشگاه از سال ۱۹۸۱ تا کنون به صورت پیوسته در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا فارغ التحصیل داشته است.

در دارالفنون استانبول که اکنون نام دانشگاه استانبول را به خود گرفته است، از سال ۱۹۰۰ ادبیات فارسی در کنار ادبیات عرب یکی از دروس تدریس شده در دانشکده ادبیات بوده است.

با تلاش‌های هلموت ریتر، شرق شناس مشهور آلمانی در دانشگاه استانبول رشتۀ زبان و ادبیات فارسی به همراه زبان و ادبیات عرب با نام رشته «فیلولوژی عرب - فارس» ایجاد شده بود.

دانشگاه آتاتورک ارزروم نیز در سال ۱۹۶۸ رشته زبان و ادبیات فارسی را ایجاد کرده و از سال ۱۹۷۴ این دانشگاه در رشته مزبور دانشجو پذیرفته است.

در سال ۱۹۸۹ نیز دانشگاه سلجوق قونیه رشته زبان و ادبیات فارسی را تأسیس کرده است. در سال ۱۹۹۲ دانشگاه «قریق قلعه» نیز در رشته زبان و ادبیات فارسی پذیرش دانشجو را آغاز کرده و برای اولین بار در سطح ترکیه در رشته مترجمی زبان فارسی نیز دانشجو گرفته است.

علاوه بر دانشگاه‌های فوق، کرسی زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه‌هایی، چون دجله، حران، ارجیس، قراتکین، ابراهیم چچن، ییلدییم بیازیت، سلیمان دمیل، قفقاز، آرداخان و غازی عثمان پاشا به طور رسمی ایجاد شده و اساتید و مربیان زبان و ادبیات فارسی در آن دانشگاه‌ها آغاز به کار کرده‌اند، ولی هنوز پذیرش دانشجو آغاز نشده است.

سازمان سنجش ترکیه علاوه بر زبان‌های انگلیسی، فرانسه، آلمانی و سایر زبان‌های زنده دنیا هر ساله آزمون زبان فارسی را نیز برگزار می‌کند که مدرک قبولی این آزمون هم در دانشگاه‌ها و هم در ادارات ترکیه اعتبار دارد.

سازمان‌های غیر دولتی نیز در ترکیه زبان فارسی را آموزش می‌دهند. در آنکارا و استانبول علاوه بر مؤسسات وابسته به سفارت ایران، جمعیت‌ها و انجمن‌هایی همچون انجمن تحقیقاتی مولانا دوره‌های آموزش زبان فارسی را برگزار می‌کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه تهران دانشگاه استانبول سفارت ترکیه در ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۸۸۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی برگزار می‌شود

به گزارش خبرآنلاین،در این نشست دکتر غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، دکتر محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر رودرا گائوراو شرست، سفیر کبیر جمهوری هند در تهران، دکتر محمدجعفر یاحقی، عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی سخنرانی خواهند داشت.
از دیگر برنامه‌های «آیین پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی» برگزاری نشست‌های تخصصی در روزهای ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت است که در زمان صبح و عصر برگزار می‌شود.
نخستین دورۀ «آیین پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی» در سال ۱۳۹۷ به پیشنهاد فرهنگستان زبان و ادب فارسی برگزار شد و امسال پنجمین دورۀ آن برگزار می‌شود.
شرکت در این مراسم و نشست‌های تخصصی آن برای علاقه‌مندان آزاد است.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904349

دیگر خبرها

  • غزه؛ محور مقاومت در ادبیات فارسی
  • مزخرفاتی که می‌گویند چرا در دیوان حافظ نام ایران نیست، بها ندهید/ قسم‌تان می‌دهم هر روز برای کودک خود دو بیت از «بوستان» بخوانید
  • آیین پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی برگزار می‌شود
  • کتب ترکی بیشتر معرفی شود/ به آثار نیما یوشیج و زرین کوب علاقه‌مندم
  • دانشگاه فنی و حرفه ای بیش از ۱۰۰ رشته بدون داوطلب را حذف کرد
  • راه‌اندازی رشته آسیب‌شناسی ورزشی و تمرینات اصلاحی در دانشگاه آزاد شهرکرد
  • استوری تند و تیز مدیر روابط عمومی سپاهان علیه رسانه فارسی‌زبان خارج از کشور + عکس
  • کتاب «اخلاق النبی(ص) و اهل بیته(ع)» به زبان ترکی استانبولی ترجمه و منتشر شد
  • میزبانی سلماس از جشنواره بین المللی شعر رضوی ترکی
  • طالبان خواستار دریافت کرسی در سازمان جهانی بهداشت